skip to content

Ontstaan

Brazjore is in 2010 ontstaan vanuit een persoonlijk initiatief van Joop en Rennie Fijnvandraat.

Het begon met de verkoop van pruimen die in hun tuin groeiden en de wens om met de opbrengst iets voor de armen in Brazilie te doen.

Tijdens hun zendingsreis in januari 2011 kwamen zij in contact met kerken in Recife en Gravata en die ondanks hun eigen armoede al bezig waren met voedselhulp aan de allerarmsten en in gevangenissen. Zij zijn hier zo van onder de indruk gekomen dat ze besloten hebben deze kerken hierin te steunen.

Brazjore groeide vanaf dat moment explosief. Het werd mogelijk om mensen in de sloppenwijk in Gravata elke week 1 keer soep met broodjes te kunnen geven. Om de steun verder uit te kunnen bouwen naar andere projecten is Brazjore ondergebracht in een stichting. Op deze manier wordt de liefde van Jezus Christus handen en voeten gegeven in verschillende projecten.

'Want Hij heeft ons gemaakt tot wat wij nu zijn: in Christus Jezus geschapen om de weg te gaan van de goede daden die God mogelijk heeft gemaakt.' (uit de Bijbel: Efeziërs 2: 10)

Eind 2015 is de doelstelling van Stichting Brazjore uitgebreid om ook projecten in Nederland en dan speciaal in Oost-Groningen mogelijk te maken.

  •  
  • Kvk nr: 54632471
  • Rabo: NL92RABO0130681164
  •  
anbi

Powered by Website Baker, design by GetZenned